• ReaGent (map)
  • 97 Brusselsepoortstraat
  • Gent, Vlaanderen, 9000
  • Belgium

Mushroom material, of materiaal op basis van zwammen, is één van de meest veelbelovende nieuwe biomaterialen. Het is onder andere erg licht, sterk en volledig biodegradeerbaar. Bovendien wordt dit materiaal gegroeid op basis van verspilde grondstoffen. Deze techniek wordt reeds toegepast voor het produceren van isolatie- en verpakkingsmateriaal. Hobbyisten, biologen en ontwerpers ontwikkelden ook stoelen, lampenkappen, tegels en zelfs schoenen.

Deze workshop is een inleiding tot het zelf groeien van biomaterialen met behulp van zwammen. Je leert onder andere enkele labotechnieken, recepten en hoe je nadien zelf verder met het materiaal aan de slag kan. Tijdens de workshop zullen we gebruikmaken van mallen om het materiaal vorm te geven. Alle benodigdheden zijn voorzien, maar deelnemers kunnen ook hun eigen mal voor een object naar keuze meebrengen.

De workshop gaat door in het ReaGent labo in Gent en wordt gegeven door Niek D’Hondt .

DEELNAMEPRIJS:

€35/persoon

LOCATIE:

ReaGent lab, Brusselsepoortstraat 97, 9000 Gent

INSCHRIJVING:

Stuur een mail naar hello@reagentlab.org om te reserveren. De reservatie is pas volledig na storting op BE57 7360 1893 1535.

Max. 6 deelnemers